Založ si blog

Starostlivosť o pleť v zime

Blue eyed woman hiding her face with a scarfStudené ročné obdobie prináša pleti množstvo problémov. Časté zmeny teplôt spojené s prechodmi z mrazu do prekúrených miestností môžu pleť poškodiť. Pokožka potom začína byť napätá, dostáva bledý vzhľad, často sa tvoria šupinky a začervenalé škvrnky. Aby sme tomu zabránili, musíme pleti dodať patričnú ochranu, výživu a hydratáciu – zvonka a najlepšie aj zvnútra.

 

Staroslivosť o pleť zvonka

V zime chodíme po vonku teplo oblečení, čo chráni kožu nášho tela vystavovaniu mrazom a vysúšaniu. Výnimkou je tvár, pery a niekedy i ruky, ktoré ostávajú odhalené a zima sa na nich odrazí najviac.

sno  Krok 1

– Ak chcete mať sviežu a zdravú pleť aj počas chladných dní, nemali by ste zabúdať na jej dôkladnú ochranu a regeneráciu. Základom je vhodná hygiena pleti a jej pravidelné čistenie. Po rannom vstávaní by sme si pleť mali iba zľahka opláchnuť vlažnou, nie studenou vodou a hneď na to osušiť mäkkým bavlneným uterákom.

sno  Krok 2

– Tvár je potrebné ošetriť aj špeciálnym pleťovým mliekom. Úplne ideálne je Pleťové mlieko Dr. Nona, ktoré pokožku jemne čistí od nečistôt a prebytočného mazu. Zachováva elasticitu pokožky, pleť zjemňuje, zmäkčuje a jemne hydratuje. Zároveň pleť vyživuje minerálmi z Mŕtveho mora.

sno  Krok 3

– Keďže zima našu tvár skôr vysúša, odporúčajú sa hydratačné krémy. Aby si pleť vedela udržať vlhkosť celý deň, potrebuje viac tuku. Preto by sme mali v zime používať na tvár krémy bohaté na rastlinné oleje. Takéto oleje obsahuje Dynamický hydratačný krém Dr. Nona (jojobový olej, olej zo semien mrkvy, olej z rozmarínu a citrusových plodov). Okrem toho je obohatený pre pleť tak dôležitý vitamín E, ktorý je prezývaný aj vitamín krásy. Tento vitamín preniká hlboko do pokožky, chráni ju pred voľnými radikálmi a pomáha strate vlhkosti. Ďalšie účinné látky v kréme sú výťažok z hamamelu virgínskeho (zmierňuje začervenanie, zvyšuje odolnosť kapilár a bráni tak popraskaniu žiliek, má sťahujúce, tonizujúce a upokojujúce účinky), výťažok z cukrovej trstiny (obsahuje Alfa- hydroxylové kyseliny, ktoré účinkujú ako jemný chemický peeling kože, ktorý zvláčni jej vrchnú vrstvu, vyhladí vrásky a zlepší obsah vlhkosti v pokožke. Zvýši sa produkcia kolagénu a elastínu v koži a pigmentové fľaky vyblednú), výťažok z pomaranča (pleť vyživuje, dodáva jej vitamíny, odstraňuje odumreté kožné bunky a pleť rozžiari), výťažok z aloe vera (pleť ukľudňuje, regeneruje, omladzuje, aloe poznali už starí Egypťania a kráľovné ako Nefertiti alebo Kleopatra si pomocou nej udržiavali mladistvú pleť), výťažok z harmančeka (čistiace a protizápalové účinky), výťažok z javora (chráni pleť pred vplyvmi prostredia, spevňuje pleť.

V neposlednom rade Dynamický hydratačný krém Dr. Nona obsahuje BOMK (bioorganominerálny komplex z Mŕtveho mora so živou archebaktériou), čím sa líši od všetkých ostatných hydratačných krémov. Zloženie bielkovín archebaktérie, obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktoré podporujú regeneráciu a znižujú dobu zotavenia patologicky poškodených buniek.

Ak máte veľmi suchú, zvädnutú pleť, alebo máte nad 50 rokov, výbornú službu vašej pleti urobí Nočný krém Dr. Nona, ktorý si aplikujete na tvár vždy pred spaním. Vyživuje pokožku počas spánku, napne ju a spevní.

 

Starostlivosť o pery v zime

Pery bývajú v zime často vysušené a popraskané, starostlivosť o ne by sa nemala zanedbávať. Čím väčšie mrazy, tým viac sa pery vysušujú. Každý deň by ste ich preto mali hydratovať balzamom na pery. Ak teplota klesne až príliš hlboko pod nulu, obyčajné balzamy prestávajú stačiť. Vtedy je vhodné siahnuť po Pomáde na pery Dr. Nona, ktorá pery nielen hydratuje, ale aj vyživuje BOMK so živou archebaktériou. Touto pomádou je vhodné natrieť si pery aj keď idete do hôr, napr. na lyžovačku, poskytnete svojim perám dokonalú ochranu pred mrazom, slnkom a dodáte im výživu. Má liečivé účinky, preto je jej použitie vhodné aj pri kútikoch a herpese.

 

Starostlivosť o ruky v zime

Aj rukám dá zima riadne zabrať a mávame ich vysušenejšie než v iné ročné obdobia. Dobrú službu im urobí pravidelné krémovanie a Krém na ruky a nechty Dr. Nona im dodáva okrem hydratácie aj liečivé minerály z Mŕtveho mora. Pri vysokej vlhkosti, najmä v zimnom období, potlačuje pocit chladu.

snowing
Staroslivosť o pleť vznútra

Vyhýbajte sa pobytu v príliš prekúrených miestnostiach. Nezabúdajte na pitný režim. Doprajte si dostatok vitamínov a minerálov. V tom poslednom bode vám výbornú službu urobí doplnok výživy Goldseen Dr. Nona, ktorý obsahuje dennú dávku vitamínov a minerálov. Vhodný je hlavne pre vekovú kategóriu 30+, pôsobí tiež ako antiaging a spomaľuje starnutie, výbornú služnu a to hlavne v zime ale urobí aj mladším ročníkom. Vďaka bioorganominerálnemu komplexu ktorého súčasťou je i archebaktéria a koenzýmu „Ultra-some Q10“, ktorý je 5 krát efektívnejší ako bežný koenzým Q10 je Goldseen Dr. Nona jedinečným produktom, ktorý nemá vo svete obdobu.

 

Ak dodržíte tieto rady, vaša pleť sa vám za to odmení a po zime budete mať pleť namiesto vysušenej a zvädnutej – krásnu hodvábnu a hebkú.

 

 

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 236766x
Priemerná čítanosť článkov: 7892x

Autor blogu