Založ si blog

Reishi káva – zdravá káva bez vedľajších účinkov

RR_kavaOriginálna Reishi káva je káva lahodnej chuti, ktorá vďaka až 2% podielu extraktu huby Reishi (Ganoderma lucidum) má priaznivé účinky na ľudský organizmus. Reishi káva nemá vedľajšie nežiadúce účinky známe pri užívaní klasickej kávy – prekysľovanie organizmu, dehydratácia, odvápňovanie, vysoký obsah kofeínu.

Aj napriek mnohým štúdiám potvrdzujúcim pozitívne účinky klasickej kávy na ľudský organizmus, pravidelné pitie klasickej kávy prináša tieto riziká:

  • prekyslenie organizmu – vyplýva z toho väčšina zdravotných problémov (zlé trávenie, pocity únavy, preťaženie pečene a obličiek, postupné poškodzovanie všetkých orgánov, predpoklad vzniku rakoviny, …)
  • krvný tlak – kofeín prítomný v káve môže vyvolať zvýšenie alebo zníženie krvného tlaku
  • vysoké množstvo kofeínu – má iba krátkodobé povzbudzujúce účinky na centrálnu nervovú sústavu, je to návyková látka
  • vyplavovanie vápnika a odvodňovanie

Oproti klasickej káve Reishi káva obsahuje hubu REISHI, má znížený obsah kofeínu, pričom aj samotná káva je zdrojom množstva antioxidantov a minerálnych látok. Vďaka tomu užívanie Reishi kávy nenesie riziká známe pri užívaní klasickej kávy.

Účinky Reishi kávy na ľudský organizmus:

  • zabraňuje prekysleniu organizmu, zamedzí páleniu záhy, upravuje trávenie a vylučovanie
  • dodáva telu dlhodobo energiu pri zníženom obsahu kofeínu
  • obsahuje organické germánium – posilňuje srdce a zvyšuje hladinu kyslíka v krvi
  • je bohatá na antioxidanty, minerály a vitamíny
  • nedehydratuje organizmus, je jemná k žalúdku, bráni vzniku rakoviny
  • udržuje optimálny krvný tlak a hladinu cukru
  • zmierňuje zápaly, artritídu a reumu
  • detoxikuje, znižuje únavu a upokojuje nervy
  • antioxidanty v káve tlmia zápalové procesy v tele a zlepšujú využívanie inzulín

Káva je vynikajúcim spoločníkom pri stretnutí s priateľmi, posedení doma alebo v práci. Stala sa neoddeliteľnou súčasťou každodenného života miliónov ľudí. Za posledné storočia sa premenila z luxusného nápoja na nápoj každodennej spotreby.
Existuje veľa názorov na to, ktorá káva je najlepšia. Pravdu majú zrejme tí, ktorí tvrdia, že najlepšia káva je tá, ktorá nám chutí najviac a zároveň posilňuje naše zdravie.

Ľudia snažiaci sa dodržiavať zdravý životný štýl často zmenia mnohé stravovacie návyky, no nevedia sa zbaviť každodenného pitia kávy. S Reishi kávou to nie je potrebné, práve naopak. Pravidelné užívanie Reishi kávy prospieva k posilneniu zdravia a je súčasťou zdravého životného štýlu.

Reishi káva sa doporučuje aj ľuďom s vysokým krvným tlakom či tráviacimi problémami, ktorí si takto môžu dopriať niekoľko šálok kvalitnej kávy bez vedľajších nežiadúcich účinkov.

Zdravá káva Red Reishi

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 238184x
Priemerná čítanosť článkov: 7939x

Autor blogu