Založ si blog

Elegantné magnetické šperky z nerezovej ocele

modelkaMagnetické šperky Energetix sú šperky z nerezovej ocele, rôzne upravené, pozlátené, pomedené, niektoré s prídanými Swarovského krištáľmi alebo drahými kovmi. To, čo ich robí výnimočné je však nielen ich krása, ale aj pridané magnety, ktoré majú zdravotný účinok na organizmus nositeľa.

Čo sú to magnety?

Magnety sú telesá, ktoré priťahujú predmety zo železa a iných feromagnetických materiálov. Existujú prírodné a umelé magnety. Prírodné nachádzame v magnetickej rude, ktorá sa skladá zo železa a jeho oxidov, a vznikajú pri chladnutí lávy v magnetickom poli emitovanom Zemou. Umelé magnety sú tvorené železným jadrom obaleným drôtmi (cievka), ktorým prechádza elektrický prúd. Vzniknuté elektromagnetické pole v cievke magnetizuje jadro a vytvára elektromagnet. Podľa použitého materiálu jadra môžu vznikať magnety stále a dočasné.

Stále – permanentné magnety sú označované ako FERITY.

Permanentné magnety (napríklad v šperkoch, náramkoch, dekách apod.) – v súčasnej dobe dominujú zmesi bária a železa a prípadne samária, neodýmu, ktoré sa obvykle prikladajú na telo. Klasický feritový magnet môže mať vo vzdialenosti 1 cm od svojho povrchu magnetickú indukciu približne 30 až 70 mT (300-700 gaussov), teda tisíckrát väčšiu než pole Zeme. Vo vzdialenosti asi 30 cm od povrchu magnetu je jeho pole porovnateľné s magnetickým poľom Zeme.

Neodýmové magnety sú najsilnejšie, zachovávajú si svoje magnetické vlastnosti veľmi dlho (za 100 rokov strácajú iba 1 % svojej sily). Využívajú sa pri výrobe šperkov, pretože sú najsilnejšie zo všetkých v pomere intenzity magnetického poľa a veľkosti.

Čo dokázali vedecké výskumy na poli biomagnetizmu?

Živé organizmy sú veľmi citlivé na magnetické pole. To pôsobí na každú bunku v tele. Účinky magnetu na krvný obraz, predovšetkým na erytrocyty a sedimentáciu, nastávajú, keď sa krv vystaví pôsobeniu magnetického poľa. Kvantitatívne i kvalitatívne účinky pôsobenia magnetického poľa sú viditeľná na tkanivách i na bunkovom metabolizme. Je preukázané, že magnetické pole ovplyvňuje životnú energiu ľudí.

Existuje vzájomné pôsobenie medzi funkciami centrálneho nervového systému a magnetickým poľom.

Niektoré poznatky ukazujú, že magnetické pole má priamy vplyv na časti mozgu, ktoré kontrolujú endokrinný systém.

Magnetická terapia má inhibičný účinok na bolesti v zmysle zabraňovania progresu bolesti. Vplyvom magnetickej terapie dochádza k rýchlejšiemu hojeniu rán a zlomenín. Existujú pozitívne účinky na zachovávanie pH v bunkách a tkanivách.

 

Modelka má na sebe:

2664-1_12662-1

 

 

Z našej bohatej ponuky vyberáme:

Prívesky:


vtacik


714


135

20492519z 2105 2542 2718 2723 2738 2768 srdce_zlt2

 

 

Náušnice:

21642710srdce 2165 2547 1544 1545 2123 1946z 2610 2722z1774z

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 238056x
Priemerná čítanosť článkov: 7935x

Autor blogu