Založ si blog

Esenciálne oleje na dobrú náladu, proti depresii/úzkosti, ADHD


orangeblEsenciálny olej Wild Orange (divoký pomaranč) DoTerra

Divoký pomaranč, za studena lisovaný z pomarančových šupiek, vynikajúco revizalizuje a energizuje. Bežne sa tiež používa ako efektívny nástroj na pozdvihnutie nálady a tiež aromaticky, kvôli svojej nádhernej citrusovej vôni.
Na aromatické, masážne, alebo vnútorné použitie.
Krajina pôvodu: Dominikánska republika

 

 

grapblEsenciálny olej Grapefruit (grep) DoTerra

Svieža, povzbudzujúca vôňa grapefruitu určite pozdvihne náladu a poteší zmysly. Vylisovaný zo šupiek, grapefruitový olej má viac, než iba sviežu vôňu, jeho čistiace a povzbudzujúce vlastnosti ze neho urobili favorita medzi milovníkmi esenciálnych olejov.

Na masážne, aromatické, alebo vnútorné použitie.
Krajina pôvodu: USA

 

 

lavenderblEsenciálny olej Lavender (levanduľa) DoTerra

Náš najobľúbenejší olej, levanduľu si ľudia už tisícky rokov vážia pre jej nezameniteľnú arómu a terapeutické vlastnosti. Levanduľa má široké použitie a je akceptovaná pre svoje relaxačné a upokojujúce účinky. Nekľudnému spáčovi pomáha navodiť kľudný spánok.

Na masážne, aromatické a vnútorné použitie.

Krajina pôvodu: Francúzko

 

 

bergamotblEsenciálny olej Bergamot DoTerra

Veľmi obľúbený pre svoju príjemnú vôňu. Bergamot je jedinečný medzi citrusovými olejmi pre svoje upokojujúce vlastnosti. Má asi 300 chemických zložiek, ktoré prispievajú k dobrej nálade, proti depresii a úzkosti.

Na masážne, aromatické a vnútorné použitie.

Krajina pôvodu: Taliansko

 

 

ylangblEsenciálny olej Ylang Ylang DoTerra

Ylang ylang, aj keď jeho sláva spočíva vo výnimočnej vôni a dhej histórii ako zložky parfémov, má veľa čo ponúknuť aj terapeuticky. je to efektívny činiteľ na pozdvihnutie nálady a má aj upokojujúce vlastnosti.

Na aromatické, masážne aj vnútorné použitie.

Krajina pôvodu: Madagaskar

 

 

serenityblZmes olejov Serenity (zmes na dobrú náladu) DoTerra

Serenity je zmes zostavená z jednotlivých olejov, ktoré majú známe upokojujúce vlastnosti, ktoré vytvárajú pocit pohody a relaxácie. Levandula, sladká majoránka, rímsky harmanček, ylang ylang, santálové drevo a vanilka vytvárajú jemnú vôňu ideálnu na aromatické rozptýlenie, alebo masážnu aplikáciu. Pri aplikácii na spodok chodidiel večer, dōTERRA® Serenity je skvelý spôsob ako podporiť zdravý spánok. Keď sa pridá do teplého kúpeľa Serenity vytvára dokonalý únik svojou kľudnou, obnovujúcou vôňou.

 

 

intuneblZmes olejov InTune (zmes na sústredenie) DoTerra

Prchavé oleje, starostlivo vybrané pre ich schopnosť zlepšiť pozornosť a podporu zdravého procesu myslenia. Táto zmes pomáha tým, ktorý majú problém udržať pozornosť a záťaže a udržať stred záujmu. Mnohé z týchto olejov obsahujú vysoké hladiny seskviterpenov, ktoré vykazujú schopnosť prejsť hematoencefalickou bariérou, aby zasiahli bunky v mozgu.

 

 

elevationblZmes olejov Elevation (povznášajúca zmes) DoTerra

Účinky v skratke: ADD, depresia, popôrodná depresia, stres, úzkosť, nedostatok energie, letargia, zlepšuje náladu

Elevation je skvelá zmes pre tie chvíle, kedy potrebujete revitalizáciu. Táto vzrušujúca zmes poskytuje občerstvujúcu kombináciu CPTG® esenciálnych olejov, ktoré dokážu povzdvihnúť vašu náladu a zvýšiť energiu. Elevation je zmes lavandínu, levandule, mandarínky, elemi, citróna, myrtle, medovky lekárskej, ylang ylang, osmant (vôňokvetka) a santálového dreva presne namiešaného, pre okamžitý účinok.

Na aromatické alebo masážne použitie.

 

 

BalanceblZmes olejov Balance (oživujúca zmes) DoTerra

Každý občas zažíva pocity nespokojnosti a letargie. Táto drevitá vôňa Balance, döTERRA, uzemňovacia zmes, vytvára pocit pokoja a pohody. Dokonale zmiešaný smrek, ružové drevo, kadidlo a rebríček s kokosovým olejom na vytvorenie príjemnej vône, ktorá pomáha k pohode a pocitu rovnováhy.

Na aromatické a masážne použitie.

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 236713x
Priemerná čítanosť článkov: 7890x

Autor blogu