Založ si blog

Reishi káva – zdravá káva bez vedľajších účinkov

RR_kavaOriginálna Reishi káva je káva lahodnej chuti, ktorá vďaka až 2% podielu extraktu huby Reishi (Ganoderma lucidum) má priaznivé účinky na ľudský organizmus. Reishi káva nemá vedľajšie nežiadúce účinky známe pri užívaní klasickej kávy – prekysľovanie organizmu, dehydratácia, odvápňovanie, vysoký obsah kofeínu.

Aj napriek mnohým štúdiám potvrdzujúcim pozitívne účinky klasickej kávy na ľudský organizmus, pravidelné pitie klasickej kávy prináša tieto riziká:

  • prekyslenie organizmu – vyplýva z toho väčšina zdravotných problémov (zlé trávenie, pocity únavy, preťaženie pečene a obličiek, postupné poškodzovanie všetkých orgánov, predpoklad vzniku rakoviny, …)
  • krvný tlak – kofeín prítomný v káve môže vyvolať zvýšenie alebo zníženie krvného tlaku
  • vysoké množstvo kofeínu – má iba krátkodobé povzbudzujúce účinky na centrálnu nervovú sústavu, je to návyková látka
  • vyplavovanie vápnika a odvodňovanie

Oproti klasickej káve Reishi káva obsahuje hubu REISHI, má znížený obsah kofeínu, pričom aj samotná káva je zdrojom množstva antioxidantov a minerálnych látok. Vďaka tomu užívanie Reishi kávy nenesie riziká známe pri užívaní klasickej kávy.

Účinky Reishi kávy na ľudský organizmus:

  • zabraňuje prekysleniu organizmu, zamedzí páleniu záhy, upravuje trávenie a vylučovanie
  • dodáva telu dlhodobo energiu pri zníženom obsahu kofeínu
  • obsahuje organické germánium – posilňuje srdce a zvyšuje hladinu kyslíka v krvi
  • je bohatá na antioxidanty, minerály a vitamíny
  • nedehydratuje organizmus, je jemná k žalúdku, bráni vzniku rakoviny
  • udržuje optimálny krvný tlak a hladinu cukru
  • zmierňuje zápaly, artritídu a reumu
  • detoxikuje, znižuje únavu a upokojuje nervy
  • antioxidanty v káve tlmia zápalové procesy v tele a zlepšujú využívanie inzulín

Káva je vynikajúcim spoločníkom pri stretnutí s priateľmi, posedení doma alebo v práci. Stala sa neoddeliteľnou súčasťou každodenného života miliónov ľudí. Za posledné storočia sa premenila z luxusného nápoja na nápoj každodennej spotreby.
Existuje veľa názorov na to, ktorá káva je najlepšia. Pravdu majú zrejme tí, ktorí tvrdia, že najlepšia káva je tá, ktorá nám chutí najviac a zároveň posilňuje naše zdravie.

Ľudia snažiaci sa dodržiavať zdravý životný štýl často zmenia mnohé stravovacie návyky, no nevedia sa zbaviť každodenného pitia kávy. S Reishi kávou to nie je potrebné, práve naopak. Pravidelné užívanie Reishi kávy prospieva k posilneniu zdravia a je súčasťou zdravého životného štýlu.

Reishi káva sa doporučuje aj ľuďom s vysokým krvným tlakom či tráviacimi problémami, ktorí si takto môžu dopriať niekoľko šálok kvalitnej kávy bez vedľajších nežiadúcich účinkov.

Zdravá káva Red Reishi

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 237599x
Priemerná čítanosť článkov: 7920x

Autor blogu