Založ si blog

Acai Berry – zázračné ovocie z amazonského pralesa na chudnutie


Acai Berry
je bobuľovité ovocie pochádzajúce z amazonského pralesa Južnej Ameriky. Nedotknutá príroda, pôda bohatá na živiny, neznečistené ovzdušie ďaleko od civilizácie vytvárajú ideálne podmienky pre ich rast.

Brazílski domorodci užívajú Acai (čítaj asai) už tisícky rokov kvôli jeho liečivým účinkom a výživným hodnotám. Taktiež im dodáva energiu a zvládajú tvrdo pracovať. Vedci z americkej University of Florida začali viac skúmať Acai Berry len pred pomerne krátkym časom. V roku 2006 ho podrobili dôkladnému výskumu a jeho výsledkami boli viac ako šokovaní.

Acai Berry obsahuje najviac antioxidantov zo všetkého ovocia, aké bolo doteraz na svete objavené! Veľmi pozitívne preto pôsobí na zvýšenie imunitného systému a je to bomba proti rakovine, i ako jej veľmi účinná prevencia.


Amazon acai fruit with leafAcai Berry
obsahuje tieto zdraviu prospešné látky:

  • antioxidanty (najviac zo všetkého ovocia na svete)
  • aminokyseliny
  • omega-3 a omega-6 esenciálne mastné kyseliny
  • veľké množstvo vlákniny
  • vitamíny B, E, C a iné
  • minerály, ako selén a iné
  • a množstvo iných zdraviu prospešných látok

Acai Berry a chudnutie

Účinky Acai Berry na zníženie hmotnosti

 Zrýchľuje metabolizmus.

 Znižuje chuť do jedla.

 Dodáva energiu, čím máte aj po náročnom dni chuť cvičiť.

 Acai podporuje odbúravanie tukov a nárast svalovej hmoty, čo sa prejaví hlavne ak budete popri užívaní Super Acai 1200 aj cvičiť, chudnutie bude ešte oveľa rýchlejšie.

Metabolizmus

znamená rýchlosť spalovania prijatých tukov z potravy. Každý človek ho má rôzne rýchly. Kým niekto môže bez problémov jesť vo veľkom množstve ťažké a tučné jedlá, čokoládu každý deň a pokojne i o polnoci, nepriberie ani deko. Takýto metabolizmus mávajú hlavne poniektorí mladí muži (ale i mladé ženy), ktorí nech zjedia čo chcú, ich postava je stále vychudnutá. Na druhej strane sú ľudia, ktorí priberú takmer aj z pohára vody.

Čím to je? Na rýchlosť nášho metabolizmu má vplyv viacero faktorov.

  • Prvý z nich je dedičnosť a vrodené predispozície.
  • Veľmi dôležité je tiež, ako sme sa stravovali, keď sme boli deti. Za náš spomalený metabolizmus sú preto v niektorých prípadoch zodpovední rodičia. V dospelosti sa to síce dá napraviť, ale už je to zložitejšie.
  • Ďalší veľmi dôležitý faktor je vek. Niektorí prirodzene štíhli a hlavne mladí ludia ho majú tendenciu spochybnovať. Vraj je všetko len o jedle a o pohybe. Hmm… naozaj? Sama si dobre pamätám časy, keď som mala 20, jedla čokoládu namiesto raňajok a kľudne i o polnoci a napriek tomu som dlhé roky nepribrala ani gram. Samozrejme, nájdu sa aj ľudia, ktorým sa metabolizmus nemení ani vekom. Majú 30, 40, 50, ženy sú po pôrodoch a napriek tomu, že sa v jedle nekontrolujú, nikdy nepriberú. Ale ruku na srdce, koľko takých ľudí poznáte? Drvivej väčšine z nás sa metabolizmus vekom spomaluje a ešte horšie to býva u žien po menopauze.
  • Metabolizmus sa zvykne pokaziť po prestaní fajčenia a tiež ho rozhádžu niektoré hormonálne lieky.
  • A veľmi zlú službu robia nesprávne diéty, hlavne hladovanie a následné prejedanie sa po jej skončení. Pri diéte si organizmus myslí, že nastalo obdobie hladomoru. Síce spaluje tuky, čo má v zásobe, ale keď neskôr začne dostávať opäť dosť potravy, začne ju v ešte väčšej miere ukladať vo forme tukov. Veď čo ak zas príde hladomor? Musí byť naň pripravený, musí mať dostatočné zásoby. S každou ďalšou diétou je to stále horšie a horšie. Preto, už nikdy žiadne hladovanie!

No a teraz, čo s tým?

Zrýchliť metabolizmus nie je nemožné. Je na to treba ale dostatok trpezlivosti a odhodlania. Všeobecne sa metabolizmus zrýchluje pravidelným cvičením, alebo športom. Nemusíte sa pritom pretrhnúť, nemusíte cvičiť ani každý deň. Po prekonaní prvotnej lenivosti sa na ďaľšie cvičenia budete tešiť. Veľa ľudí odradí, keď po prvom cvičení dostanú svalovicu a viac sa už cvičiť ani nepokúsia. Na začiatok sa preto určite nepresiľujte. A tiež pred a po cvičení užívajte enzýmy, veľmi dobre pomáhajú svalovici predchádzať, či ju oveľa rýchlejšie prekonať.

Čo sa týka stravy, ako už bolo spomenuté, nesmiete v žiadnom prípade hladovať. Treba zmeniť stravu, jesť menej mäsa, mastných a vyprážaných jedál, sladkostí a viac zeleniny, hlavne surovej.

No a čo s tým má Acai Berry?

Nečakajte od Acai zázraky na počkanie, ani nemožné do troch dní. Acai nie je všeliek a pokiaľ máte veľmi nezdravé stravovacie návyky, bez vášho aspoň minimálneho pričinenia vám schudnúť nepomôže. Pokiaľ budete piť celé dni kolu, jesť veľa mastného jedla, o jedenástej večer zjete celú tortu (poznám takého), večer pred telkou chrúmať čipsy (to najnezdravšie jedlo), o polnoci vyjedať chladničku a potom si dáte Acai, nečakajte, že budete chudnúť. Stačí ale, aby sa vaše stravovacie návyky znormalizovali. Ak k tomu začnete aspoň trocha cvičiť, výsledky sa dostavia ešte oveľa skôr. Acai Berry vám pomôže zrýchliť metabolizmus a z jedla, ktoré prijmete vylúčite viac tukov, ktoré by sa vám inak veselo ukladali do podkožia. Chce to hlavne trpezlivosť, pomalé chudnutie je zdravšie a má stálejší efekt ako rýchle chudnutie, po ktorom nasleduje jojo efekt.

Upozornenie: Acai je veľmi zdravé ovocie a je určené pre každého. Ale ľudia, ktorí majú normálnu hmotnosť či dokonca podváhu z neho neschudnú nič. Máme občas takých expertov, dievčina má 60 kg pri 175 cm a chce mať 50, berie Acai a potom sa sťažuje, že neschudla. No neschudla a takýto ľudia len z Acai ani nikdy neschudnú. Naopak, dobré výsledky nám hlásia ľudia, ktorí majú nadváhu až obezitu.

Acai Berry predstavuje zdravé chudnutie.

www.acai-berry.sk

Acai Açaí Palm Fruit Tree Close-Up

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 237584x
Priemerná čítanosť článkov: 7919x

Autor blogu