Založ si blog

V Mŕtvom mori je život


In the Waters of Dead Sea
Prečo sa otroci neutopili

V jednej z povestí zachovanej do dnešných dní sa hovorí, že v časoch osídlenia Jeruzalema Rimanmi v 70. rokoch n.l., hodili do Mŕtveho mora niekoľko previnilých otrokov v okovách, odsúdených na smrť. Rimania ostali veľmi prekvapení, keď sa zajatci neutopili. Otrokov znovu a znovu hádzali do vody, no zakaždým sa vynorili. Tak ich to šokovalo, že odsúdených omilostili.

 

Tajomstvo Kleopatrinej legendárnej krásy

Toto územie si oddávna cenili pre zázračné účinky bahna Mŕtveho mora. Recepty predkov hojne využívala kráľovná, ktorú už po dvadsiatke natierali bahnom od hlavy po päty. Keď Marcus Antónius vybojoval pre svoju milovanú neprístupné brehy Mŕtveho mora, Kleopatra sa pustila do stavieb, ktoré by sme v súčasnosti nazvali farmaceutickými a kozmetickými firmami. Mimochodom, ich pozostatky sa zachovali do dnešných dní.

 

Život v Mŕtvom mori – zázračná archebaktéria

Unikátna voda Mŕtveho mora vedcov zaujíma už dlho. Avšak len nedávno objavili v tejto vodnej nádrži život – jednobunkové riasy a najjednoduchšie mikroorganizmy. Sú to najstaršie živé bunky – archebaktérie, ktoré si ponechali svoju unikátnu štruktúru po celé veky bez akýchkoľvek zmien. Genetický ústroj archebaktérií disponuje mohutnou životnou energiou a chráni informácie nazhromaždené v boji o prežitie.

Vedci organizácie Dr. Nona ako prví na svete vytvorili bioorganominerálny komplex (BOMK), ktorý obsahuje odvodené archebaktérie. Keď sa BOMK dostane do krvného riečiska, značne zvýši bunkovú imunitu na genetickej úrovni. S garanciou potvrdzujú, že následne sa mobilizujú všetky obranné sily organizmu a nastáva rýchlejšia obnova životných síl.

Zložením mikroelementov je voda Mŕtveho mora identická s lymfou a krvou človeka.


salt of Dead sea IsraelDoktorka Nona
ponúkla svoju orginálnu technológiu – spojiť v bioorganominerálnom komplexe minerály Mŕtveho mora, elementy biomasy, extrakty bylín s vysokým obsahom biologicky aktívnych látok a aromatické oleje. Tento objav sa stal know-how organizácie a je základom výroby hojivej produkcie, ktorá nesie meno Dr. Nona. V súčasnosti ponúka viac než 60 produktov, ktoré obsahujú šetrne zachované a ešte obohatené jedinečné dary Mŕtveho mora.

V záujme ozdravenia možno cestu k Mŕtvemu moru odporučiť každému človeku. Ak je však pre vás takáto púť za zdravím z rôznych dôvodov nedostupná, existuje znamenité východisko. Kúpanie v Mŕtvom mori si môžete nahradiť v domácich podmienkach.

Vrecúška solí Mŕtveho mora obsahujú aj oleje z levandule, harmančeka, tymiánu a ďalších liečivých rastlín, ktoré zosilňujú hojivé účinky morských solí. Z Izraela ich expedujú do rôznych krajín sveta, jej zázračné účinky využívajú už aj Slováci. Voda Mŕtveho mora má protizápalové a antiseptické účinky, lieči prechladnutia a infekcie. Má blahodárne účinky na rôzne kožné choroby, ako psoriáza, ekzém, akné (ideálne kombinovať s Pleťovou bahennou maskou a Obkladmi z Mŕtveho mora.

www.zdravie-drnona.sk

sole

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 2 – Ako si zrýchliť metabolizmus

26.01.2015

Ľudia sa nerodia s rovnako rýchlym metabolizmom. Možno aj vy poznáte vo svojom okolí niekoho, kto môže jesť čo chce, kalorické jedlá, sladkosti vo veľkom množstve a nepriberie ani vo vyššom veku. Málokto má ale to šťastie, väčšina z nás vekom priberá, metabolizmus sa spomaľuje, kilá sa lepia. Obézni ľudia sa radi vyhovárajú na gény a spomalený metabolizmus, nie [...]

Ako zdravo a natrvalo schudnúť 1 – Príčiny nadváhy

23.01.2015

Kto chce schudnúť, nemal by sa o to pokúšať hladovaním či držaním najrôznejších diét. Je to doslova cesta do pekla a čím väčšie zamotávanie sa v bludnom kruhu rýchlej straty hmotnosti s následným ešte väčším pribratím na váhe. Áno, ide o starý známy jojo efekt, ktorému by sme sa mali určite vyhnúť, ak si nechceme úplne pokaziť metabolizmus. Keď si ho totiž [...]

Ako si zvýšiť imunitu – návrat k prírode 2

20.01.2015

Pokiaľ ste prežívali detstvo pred viac ako tridsiatimi rokmi, možno si pamätáte na kult vitamínu C. Samozrejme, už vtedy poznala veda aj ostatné vitamíny, k obyčajným ľuďom sa však informácie o ich význame príliš nedostávali. Zato „céčko“ bolo vnímané ako najdôležitejšia živina. Deti od rodičov i učiteľov počúvali historky o úbohých námorníkoch [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 237747x
Priemerná čítanosť článkov: 7925x

Autor blogu